Selectie Team Bonaire U8 KAMPIOEN in Marion IL, USA

Bonaire Team U8 is heeft in juli gereisd naar Marion. IL USA, om mee te doen aan de PONY International Classic U8. Dit was de tweede keer, in 2023 hadden ze namelijk ook meegedaan waar ze sub-kampioen waren geworden.

Toen ze terugkwamen waren ze zo teleurgesteld dat ze maar een doel voor ogen hadden om heel hard te gaan trainen en terug te gaan voor de hoogste titel. Dat is dus op 7 juli gebeurt. Ditmaal waren ze iets eerder gaan reizen zodat de kleine spelers iets meer tijd hadden om goed uit te rusten, maar ook te kunnen acclimatiseren.

In totaal hebben ze negen wedstijden gespreel. Eerst twee trainingswedstrijden en daarna konten ze op 12 juli hun eerste officiële wedstrijd spelen.

Hun wedstrijdschema en score zag er zo uit:

Team Bonaire – Roylaton IL USA – gewonnen 13 – 0

Team Bonaire – Mattoon IL USA – gewonnen 10 – 1

Team Bonaire – Carbondale IL USA – gewonnen 8 -2

Na de overwinning van deze drie teams mochten ze naar een ” Pre-quarter final” tegen Centralia IL USA waar ze deze team hebben verslagen 20 – 0. Daarna naar de quarter final tegen de hometeam Marion IL USA ook gewonnen met een score van 10 – 3. Na deze overwinning natuurlijk heel blij zijn ze naar de semifinale gegaan tegen China. Ook China hebben ze verslagen 13-5.

Na een super lange dag gevuld met vermoeidheid, emotie en al twee wedstrijden te hebben gespeeld waren ze toch klaar voor de finale waar ze Carterville IL USA zijn tegengekomen. Met een mooie score van 8 – 0 zijn ze ONVERSLAGEN KAMPIOEN geworden van dit toernooi.

Deze ” champions from another breed” zijn feestelijk op Bonaire ontvangen bij aankomst.

We zijn heel blij en dat zo’n klein eiland zo’n groot succes hebben behaald.

TROTS