Van inspiratie tot realiteit!

Wat begonnen is als een “Inspiratieweek” op 30 september 2021, is vandaag 3 oktober 2023 een realiteit geworden.

Een historische dag waarbij er samen met de Projectleider Chynesca Cornelia, Ministerie van VWS/ZJCN en KNBSB mag Bonaire voorzien zijn van FBSB (Federashon di Beisbòl i Sòftbòl Boneriano).
Vandaag 3 oktober 2023, om 10:00 uur s ’morgens is FBSB officieel geboren toen het oprichtingsbestuur de statuten bij Dhr. Mr. Notaris Robin A. Rispens heeft getekend. Het oprichtingsbestuur bestaat uit, een voorzitter, mevrouw Marionela Josephia, secretaris en vice voorzitter de heer Clinton Kirindongo, penningmester de heer Carol Winklar en directeur van de bond mevrouw Chynesca Cornelia. Met deze officiële akte kan FBSB een vervolg geven om samen met de organisaties, doelen bereiken om honkbal en softbal op Bonaire duurzaam te maken.
Een van de partners in dit proces is KNBSB (de heer Roy Vink) die hun begeleiding, ondersteuning en advies heeft gegeven gedurende het hele traject en is ook hartstikke blij met het behalen van deze belangrijke mijlpaal. “Honkbal en softbal leeft op Bonaire en de oprichting van de FBSB is een start om initiatieven en betrokken organisaties in de toekomst nog meer structuur en ondersteuning te kunnen bieden. We zijn trots dat deze mijlpaal behaald is.” Dit zijn woorden van de heer Stefaan Eskes, directeur van de KNBSB.
Een ander partner die dit project heeft gedragen is het ministerie van VWS/ZJCN. Volgens Nick Veenbrink van VWS: “De oprichting van de FBSB is een belangrijke stap in het versterken van de honkbal- en softbal gemeenschap op Bonaire. De FBSB maakt nóg betere samenwerking tussen alle organisaties mogelijk, zodat honkbal en softbal op Bonaire gaat groeien”.
We moeten stilstaan bij het feit dat er al vanaf het begin groei en ontwikkeling gaande binnen honkbal en softbal. Vooral als het gaat om de softbal en honkbal velden die verbouwing en vernieuwing mogen zien. Er zijn verschillende opleidingen aangeboden en verzorgd om ook onze coaches, umpires etc. op te leiden. We gaan verder met scorer opleiding, dus we zijn nog niet klaar.
De directeur samen met het oprichtingsbestuur wil alle instanties en /of organisaties, die samen met FBSB werken bedanken. Ministerie van VWS/ZJCN, KNBSB, INDEBON en vooral de organisaties die in ons geloven, om samen, honkbal en softbal duurzaam te maken op Bonaire. Nogmaals bedankt.
Binnenkort meer info over de officiële lancering van FBSB, waarbij ook de officiële website van FBSB gelanceerd zal worden.
Bonaire, 3 oktober 2023